Friday, December 20, 2013

Backup lover. (Kite back up je..)

Backup lover. (Kite back up je..)

fuhhhh.. korang tau tak bekap lover tu mende? Paham tak konsep bekap lover ni? ok. Meh aku sexplain kt korang betapa hazabnya jika korang adalah hanya seorang bekap lover. Boleh jadi korang pun tak perasan yang korang adalah seorang bekap lover atau pengamal bekap lover.

Bekap lover senang citer second choice.
Situasinya seperti di bawah:
*baca elok-elok dan sila menjiwai watak.

Kisah bermula di kala Hasan baru sahaja kehilangan selipar tersayangnya yang telah dimanjai selama dua tahun. Kemudian, Hasan mula mencari-cari selipar baru sebagai pengganti. Hasan jatuh cinta dengan selipar berjenama Supertough. Selama hampir setahun Hasan bersama dengan Supertough, Hasan gembira dengan Supertough.

Kemudian, one fine day, Hasan telah dipikat oleh seorang salesgirl untuk membeli selipar yang lebih cantik rekabentuknya. Lalu Hasan, telah membuat satu tindakan drastik dengan membeli selipar berjenama Winner.

Setelah mendapat Winner, Supertough tidak lagi dipandang Hasan. Supertough dilemparkan ke tepi oleh Hasan. Winner berada di takhta hati Hasan sementelah Supertough, terbiar diabaikan. Sepi sendirian bertemankan bulan.

Selepas seberapa ketika, Winner tidaklah seperti yang Hasan sangkakan. Winner hanyalah sementara. Winner tidak mampu lagi bersama dengan Hasan. Oleh kerana kesedihan kehilangan Winner, Hasan mencari-cari semula Supertough yang telah lama dibiarkan. Supertough kembali bersama Hasan dan Supertough berasa teramat gembira kerana Hasan masih mahukannya.

Sesungguhnya Supertough setia bersama Hasan walau di dalam hujan lebat, Supertough akan sentiasa berkhidmat dengan penuh dedikasi. Namun, jauh di sudut hati Supertough, Supertough berasa seperti dirinya tiada nilai berharga di mata Hasan. Dicampak sesuka hati, dan dicari bila perlu. Seluka manapun hati Supertough, dia tetap memberi yang terbaik kepada Hasan. Cumanya, Supertough sentiasa berasa gusar lagi insecure jika satu hari nanti Hasan punyai selipar yang baru dan nasib malang yang sama bakal menimpanya sekali lagi.

Begitulah nasib bekap lover.

Fuhhh.. panjang pulak kisah Supertough ni.

Sedih kan nasib seorang bekap lover. Ko sayang kekasih kau sepenuh hati sampai tak pandang langsung lah orang lain kan. Tapi kekasih ko boleh suka suki flirt2 dengan orang lain siap bercinta bagai.

Dan masa tu hati ko jangan cakap la rabak macam mana. Bukan rabak lagi dah, dah hancur berkecai lumat. Memang mustahil boleh pulih la. Tapi da namanya cinta kasih sayang, even dah hancur rabak hati ko pun, ko masih mampu lagi mencintai dan menyayangi kekasih ko tu. Happy sangat ko kan bila kekasih hati memberi semula kasih sayang yang telah lama ko dambakan.

Tapi ko tak yah tipu la kononnya hati ko da pulih siap cantik lg bentuknya tanpa sebarang kesan rabak. Lama kelamaan, ko akan pikir balik apa kekasih ko da buat dan masa tu jantung ko macam nak meletup balik. Ko trauma. Ko takut sangat kalau hati ko kena smash sekali lagi.

Dan ketika itu, rasa insecure wujud. Ko akan sentiasa rasa yang dia akan curang dengan ko sekali lagi dan lemparkan ko disudut tepi dinding sambil ditemani cahaya bulan. Ko takutkan. Traumakan. Sebab ko da tau dan sedar yang ko ni sebenarnya bekap dia je sementara dia jumpa yg lain. Sementara dia nak jumpa yang lain, ko lah kekasih dia yang akan diberi kasih sayang perhatian. Nanti bila dia da ada orang lain, tak merasa la ko. Ko hanya dipandang sepi je.

Nasib ko lah bekap lover. Bercinta kasih sayang la ko dengan kekasih ko sepenuh hati ni sementara dia belum tinggalkan ko lagi,

Aku bersimpati.

Tuesday, September 24, 2013

delusional


it's not easy to heal the pain in the heart. it will never be easy at all. all the memories remains no matter it is a bad memories or a good memories. it's already been there and always been there. it is not easy either to move on and to forget everything. i wish i have a selective memory where i can choose to not to remind of this and that shit. a heart will heal but it will not simply heal. it takes time (plenty of time), self courage, strong mental and external support. once you losing grip from any of these, it will bleed again. not because it happen again but because your mind tends to rewind those unwanted memories again. it is something outside our control when those unwanted memories come across our mind. one of the way to avoid from your mind keeps rewind those unwanted memories is to live in your own sweet dream where everything are alright and you're happy as fuck living your life like... "yeah.. in delusional" whatever. as long as i am happy. 

living in a real world is hard. it keeps breaking my heart and plays with my emotion. 


Thursday, August 22, 2013

All is well


Today, I'm free from any emotion instability. The key words to get out from this unwanted feeling is to keep calm and move on.

It will not be easy at all. but all you need to do is to be super saiyan strong and do not let any negative thinking take over your mind. You must believe in yourself that you're stronger than the negative emotion. You can kill the emotion and that fucking emotion is just one stupid bastard bitch.

Once you move on, everything happens to be easy and positive. At that time, you will love you more than before and appreciate people around you who never ever give up on you. Who always cares and loves you unconditionally.

Last but not least, life's too short to be wasted. Enjoy every moment of it and always look on a positive side.

Adios.



Tuesday, August 20, 2013

I don't love you

Well, when you go
Don't ever think I'll make you try to stay
And maybe when you get back
I'll be off to find another way

And after all this time that you still owe
You're still a good-for-nothing I don't know
So take your gloves and get out
Better get out while you can

When you go would you even turn to say
"I don't love you like I did yesterday"?
Sometimes I cry so hard from pleading
So sick and tired of all the needless beating

But baby when they knock you down and out
It's where you oughta stay
Well after all the blood that you still owe
Another dollar's just another blow

So fix your eyes and get up
Better get up while you can, whoa whoa
When you go would you even turn to say
"I don't love you like I did yesterday"?
Well come on, come on!

When you go would you have the guts to say
"I don't love you like I loved you yesterday"?
I don't love you like I loved you yesterday
I don't love you like I loved you yesterday



Monday, August 19, 2013

My heart skips a beat

Depress.

There's a lot of reasons to be depressed.

Maybe someone hurts you. or maybe because you had hurt someone so badly that may cause unpleasant feeling to that someone. both way may cause depression.

You know that you're depressed when your heart beats fast. The beats are faster than after you had a 2 km jogathon. Even faster than when you saw your crush across the road. The heart beats too fast that it hurts your chest. Everytime you bend your body a bit, your chest feels like narrowing down and about to broken. It hurts too much that it is actually incomparable to any other feelings than being depress.

To make it even worst, depression may come together with a terrible headache. Just imagine that you're carrying 20kg burden on your head all the time. yea.. That's the feeling. You cant even move your head. When you try to turn your head and your body, You may feel like you're just awake from a week of bedridden. Never feel how difficult to move your body after a week of bedridden? well, i did. and.. It's pain. It pains a lot.

This is what i feel now. Depress.


scared

"I'm scared."

"Scared of what?"

"Scared of losing you"

"I'm not going anywhere"

"But I'm scared of losing your love not your body."

".............................."

I don't mind if i don't get a chance to see you everyday, but I mind if your heart once turn around and leave me.


Sunday, August 18, 2013

The happy ending


Happy ending is when all the character in the film are happy and satisfied with the situation including the antagonist character. At the end, the antagonist with full heart willing to let go the hero and heroin for them to live together happily ever after.

The antagonist will feel totally content with the situation without even a pinch of hatred, upset and dissatisfaction because the antagonist know that it is not worth fighting for when the love force between both the hero and heroin are just too strong and beyond their capabilities to destruct the love.

The love bonding between the hero and heroin is untie-able. The untie-able love bonding happens when two hearts are very certain with what they want in life and they know that this is worth to die for. Not to fighting for, but to die for. If the love force is only strong at one part while the other part is still in doubt, the love bonding is fragile and can be easily demolish.

When we are talking about love story, it must always be two person dancing tango. Just as love. It takes two hearts to create love relationship. By taking tango as an example, the dancing will be perfectly perform if both of the dancers know how to tango and love to tango. If only one dancer love and able to tango in a perfect way, it is still a tango but not a perfect tango.

So does love. You need a love partner who love you and happy being with you. If you're in relationship but only one part play an active role, and another part is merely follow and not contributing, it is still love but not a perfect love.

But heyyyy, my daddy always advice me that practice makes perfect. If you practice to tango everyday, you will be a great tango dancer just as your tango partner. and so does love. if you willing to open your heart and appreciate your lover in her/his bad or good time, willing to devote yourself and time for your lover.. one day.. eventually it will be a perfect love.a never ending love.

trust me. rab ne bana di jodi - match made in heaven.

if he/she meant for you, i believe all the creature in the world will help you to ensure that you are able to have your own happy ending story.


Happy one year yaobo.


Friday, June 28, 2013

weekend escape; Kuching, Sarawak


hello uols sekaliannnn,

iols tgh busan lalu teringin plak nak citer pasal short trip iols ke Sarawak. Trip ni ditanggung oleh kawan baik iols yang bernama Farizuani. heh! nama nak kelass je khen.

Anyway trip ni as birthday present iols la katanyaa... yer lahh birthday iols bulan depan so kirenye a month before tu iols da dpt bday present.

untuk trip ke sarawak ni iols naik AA je. murahhh uols. tapi seat memang hazab sgt2 la kannn. sempit nak mamposss.. simpati iols kepada yang bersaiz XXXL. cam mana la korang nak survive dgn seat yang muat2 je tuu.. iols sampai malam kt sana. dalam pukul 840 gitu laaa.... sebab ada delayyyyyy (beselah nama pn LOW COST kan... whatdaya expect???)

sesampai je weols pegi makan kt sharing@downtown. sumpah kedai ni berbaloi2 iols ckp. murah, sedap dan big portion. tak habis makan okeyh. iols amik ice cream chicken chop. memang sedap menjilat jari...


ha ni lah gambo nye.... maap atas kualiti gambo yg kurang pencahayaan itu... anyway harga hanyalah RM15.80 ye uols.. murah je~

dah kenyang2 weols pun balik la umah tido... sebab esoknye adalah hari yg sangat panjaaaaannggggg

Day 2:

breakfast Laksa Sarawak kat Mom's Laksa


Iols amik Laksa Special. RM5 je. dan udang-udang bersepah sampai tak tau bila nak habis. tapi iols makan sampai licin. sedap dan berbaloi2 jugakk.. memang tip top la.

okeyh pas makan weols teros pegi cari kek lapis. mula-mula tu pegi Mira Cake House. tapi macam tak menarik sebab tester tak banyak. pastu pekerja pun kurang mesra jahhh... kawan iols ni kata pegi kat Dayang Salhah la. kat sana kek lagi sedap dan lagi best. Iols yg noob ni ikut je lah. terbukti mmg lagi best. sesampai je dpn kedai dah ada org greet welcome. kedai pun beraircond. pastu sume jenis cake ada tester. yang paling penting staff2 sangat2 membantu iols. ouh yang paling penting skali cake2 nye memang marvelous. iols borong 11 cake. hehe. kat dayang salhah ni kalau kite spend rm100 dia bg free rm10. kalau spend rm150 dia bg free rm20 dan begitulah berikutnya. best lahhh.

dah siap2 beli cake ni kiteorg pun gerak la ke destinasi seterusnya. oh lupe plak nak citer. cake2 ni dibungkus dlm kotak siap2. senang utk org yg naik flight ni. hehe. ok sambung balik. next destination weols adalah serikin. memang boleh tahan jauh la. almost 2 jam jugak depends kat traffic. kalau uols terpaksa membontoti lorry or slower car or maybe kete yang tgh sesat, memang nasib badan la... tersengguk2 weols tunggu nak dpt potong kenderaan2 yg lembs ni.. 

ok sampai serikin kul 12 tgh hari. sumpah panaih meghenin weyhh.. tapi ku gagahi jua demi untuk menerokai SERIKIN nih...

so far memang menarik. memang murah la berbanding harga2 pasaran. tapi lagi menarik kalau korang bawak duit banyak2. mcm iols ni bawak duit brapa sen je... tapi ada hati nak shopping kan. hahahaha. so apa yg sempat aku borong kat sana adalah kain batik utk bonda, tshirt2 utk siblings, fridge magnet yg boleh tahan laaa... pastu lg ape ntahh.. ada la benda2 kecik yg iols pn tak igt. hehehe.

pada iols yg menarik kt serikin ni adalah kain batik, kain pasang, telekung dan langsior2. murah2 dan memang berbaloi dgn harga. cuma yer lahhh duit tak mandang time tu. iols akan pastikan iols repeat trip ke kuching ni.

**gambo kt serikin takde sb iols time tu sibuk memilih barang2. takdan nak senap2 ni.

pas jalan2 serikin kiteorg pn verangan2 lah nak menikmati keindahan laut china selatan. lalu kawan iols ni katanya nak ke pandan beach which is dia sendiri pn tak pernah sampai. berpandukan tunjuk arah dari aplikasi waze, weols pun menuju ke pandan beach. kemudian tiba2... ehhhh mana beach nye? betul ke jalan niii... sesat le pulok. weols pn search2 kat waze lg skali dia ke arah lain pulak nye. so patah balik. dah memang cam celaka jugak la kannn masa tu. tapi weols cool je.. tak leh emo2 sb bila kite emo trip akan jadi hambar. itu perlu dielakkan at all cost.

dalam kesabaran weols pn follow la waze ni. iols sbg co-pilot tgk la arah jalan kt waze ni pastu iols tgk waze ni ntah jadah apa dia suruh wat u-turn. memang vavi gak la kannn..... betol2 kena troll dgn waze. tapi weols cool je. gelak2 sakan lg dlm keta mengenangkan waze yg dah troll kiteorg kaw2. heh lawyer pn boleh kena tipu hokkaiii.....

bila patah balik,, rupenye jalan mula2 weols follow tu dah betul dah... jalan depan sikit je lagi dah jumpa sign board pandan beach. haru betoii laaa... dah la time tu pukul 5. kat sana maghrib awal. so takleh la lepak lama2 kan. 

sesampainye weols kat pandang beach tuuu.... perghh indahhhhhh. hilang sume rasa carutan terhadap waze. sgt2 indah. capture pakai camera pn tak sama mcm view dpn mata keindahannya. tapi iols nak la jugak tunjuk keindahan ituuu...


haaa indahhh tak?? seindahhhh taman rasyidah utama. heheh.


main tulis2. hehehe. iols memang gedikkk...


hasil penulisan iols. cantikkan tulisan iols. macam syaitan. 

sebenornya weols memang dah siap bawak bekal makanan, yakni sandwich and nugget. piknik lah kononnyaa... tapi tu lah sb dah penat berjalan, sedap je iols makan sandwich tu sampai almost habis lahh.. terkejut kawan iols tgk iols punye makan. hehehehe.

weols lepak sini kejap je. dalam 40 minit ada kot.. sebab nak elak balik malam kann...

on the way balik tu ikut jalan kampung. so sepanjang jalan ni banyak plak iols tgk makcik2 berkemban dgn towel kt kepala. alaaa mcm citer org dulu2 nak gi membasuh kt sungai tu.. ha cm tu laahh... rupe2 nye kawan iols ckp kt situ memang agak kampungan laaa. yerlahh memang jauh pedalaman. pekan pn jauh. sempat lagi weols kat mana diorg beli baju. hehehe. ntah2 diorg shopping online je.. (sian pakcik2 posmen nak antor parcel deme. hehehe)

okehhh.. dah sampai kuching, teros ke area waterfront. tapi kt situ xde yg menarik sgt. lalu masuk plaza merdeka dan shopping lg. kat sini brg2 craft cantik2 and murah2 gak. sesuai la utk tourist mcm iols ni. hehehe. pas shopping, weols pn balik laa... on the way balik sempat singgah makan bakso tepi jalan. sedap bakso dia. meatball dia juicyyy sgt dan byk.yang paling penting murahhh. hehehe.

day3: 

nak balik dahh. flight pukul 10.20. sebelum balik, sempat lagi pegi breakfast mkn mee jawa. sedap mcm mee rebus pastu ada satay.

ha ni lah dia mee jawa. opss muka iols lagi besor dr makanan nye. ahaha. yang penting korang nampak ada satay disitu. memang tip top laa kedai makan ni. iols lupe tempat ni nama apa. yang iols igt dekat dgn kedai2 kete mcm audi. (perghh audi je aku igt.)


ok pas makan iols gerak la ke airport. pas check in bag iols pn masuk departure hall. tunggu lahh flight yang mcm biasa delayyyyyyyyy. korang delay iols boleh tunggu. iols delayyy nape korang tak leh tunggu haa?? **teremo plak... hehehe 



dengan ituuuu... tamatlah entri iols pada hari ni.... thanks to kawan iols for yang telah membuat weekend iols sangat2 bermakna. friendship weols dah tujuh tahun hokkaii.. tapi rasa mcm 2-3 tahun je. how time flies kannn uols2. eh banyaknye iols menulis.. dasar syok sendiri. hheheeheh. 

adios

Thursday, June 13, 2013

blog caca marba

hello uols....

blog iols caca marba dah jadinye sb iols pegi delete gambar-gambar kt dlm google account jadahnye ntah..... haiyshhh... habis hilang seri wajah blog iols ni haaa...

jadinye terpaksa lah iols setting gamba2 yang hilang tu... yang dekat blog post mana yg ada gamba sume ilangggg... ada sikit2 je lg yg masih teguh berdiri... sigh..

tu laa gatal tangan sangat kan.... anyway iols dah tukar tempat keje lain. dan iols rasa ok laa tempat ni... sejukkk hokkai.... memang saje je nk bg iols biasa2 kan diri dgn suhu di london. well iols kan nk ke london tahun depan. :D

yang sebenarnyaaaaa iols ni tak brapa nak bz. so dah takda menda nak buat ni... iols update la blog yang dah mcm haunted mansion ni. ouh citer pasal haunted2 niii... iols sibuk la baca citer hantu skang ni. citer memang best seram tak leh bla... kalah segala mak nenek movie hantu kat malaysia ni.... eh citer hantu ni real tauuu..  bkn rekaan semata2.

chop!!

melalut dah aku niii... astaghfirrullah al azim. * terasa keimanan kembali* hehehehe

dah la.. nanti bila2 iols rajin iols tulis lagi. sebenarnya memang ada menda nak tulis. tapi malasnya nan hazabbbb...

so bila semangat kerajinan datang nanti iols hapdet okai....

kesian... ehh sekian.

Thursday, April 25, 2013

promo! Promo! PRomo! PROmo! PROMo! PROMO!


hello hello hello~

today iols nak promosi satu barang baikkkk punyerrrrrr....

yang sebenarnya iols jual perfume imported fresh from UAE. ha ko ader?

eh... perfume from UAE? perfume pak/mak arab??? tak busuk ke? selalu perfume arab2 ni bau cam nak bunuh hidung orang je.... urmmm minyak attar ke? minyak attar tak nak la. bau busuk. lagi pun weols pakai perfume yang jual kt KLCC, Pavivilion jahhhh...

ehem..ehem..

first of all....

iols nak citer ni... perfume ni dari UAE. as you all tau laa.. UAE tersangat la membangun lg moden. so bau perfume ni memang bau yang boleh diterima masyarakat. hellooo perfume ni sangat popular kt luar negara termasuklah UK and US. bau dia lembut dan yang paling penting tidak beralkohol. Mencari yang halal tu kan fardhu. hehehe. pandai iols berhujan khennnn....

so... takde gamba citer kosong je tak best jugak kannn... ni iols tepekkan gambar perfume tu untuk uols2 tgk...


yang ni nama dia habibi (kekasihku). bau dia lembut, fresh and sweet. dan yang paling penting sekali tak memeningkan kepala uols dan orang2 disekeliling uols. instead, orang2 sekeliling uols akan mencemburui dengan bau uols.. ini bukan janji tapi pasti. ouh hampir terlupa... ni perfume unisex.. tapi aweks aweks ramai la berkenan dengan bau bunga-bungaan sweet lagi lembut ini....

haruman kedua.....

ni nama dia raudhah... hat ni bau keras sket... jejants (lelaki) ramai la berkenan dgn bau ni.... untuk aweks2 yang berjiwa jejants gagah perkasa pun boleh gak kalau nak. bau ni memang sesuai la dgn jejants. kalau uols biasalah bau perfume lelaki kt pasaran, so uols akan paham la maksud iols di sini. tapi kan.... bila dah pakai... hurmmm wangi. opismate iols pakai perfume ni. time tgh meeting iols dok kt sebelah heols. iols boleh plak tanya pakai perfume apa, wangi... hehehehe. lupa iols dah menjual perfume ni kat heols. heols siap beli lagi 3 botol utk buat stok... suke bebeno... hehehe

harga untuk perfume bertaraf international ini adalah...

RM10 sebotol (3ml). tak termasuk postage. kalau pos RM5 ye uols2 sume.(orang lain jual mahal giloss... sampai RM25 sebotol 3ml pun hader... tapi iols baikkk... iols tak nak la menekan kewangan masyarakat Malaysia)

by the way ni harga pengenalan je ni. iols bagi tempoh sampai hari mengundi je. pas tarikh mengundi kalau PR kalah, harga naik RM15, immediately lepas pengumuman rasmi kekalahan PR. kalau BN kalah, harga maintain sampai tarikh persidangan dewan rakyat yang pertama... haaa kelasss tak iols punya deal.

tapi....

kalau uols nak beli banyak2 paling kurang sedozen, tak payah tunggu PR kalah ke BN kalah ke, ada special rate and free postage. so pilihan di tangan uols semua...

Wednesday, April 10, 2013

fix me.




When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you







Thursday, March 7, 2013

gajah dengan gajah bertumbuk, aku sang kancil tercomel tersepit tengah-tengah


perghh!! 

panjang okai tajuk kite kali ini.

hari ni aku nak ceritakan mengenai carta organisasi. tak kisah la organisasi kelas ke, kelab bahasa melayu ke,  partai politaik ke apa-apa carta organisasi la...

senang citer biar aku buat carta untuk korang paham. dia cam ni................................



Jadi korang nampak tak isu yang cuba aku ketengahkan disini. Senang citer aku keje bawah BD. BD and BG level nk dekat sama tp tak serupa. BG memang tak suka BD. BD dan BG selalu gaduh2. Selalu je ada percanggahan pendapat. Kiranya BG memang tak suker dengan BD.

Nak dijadikan cerita aku ni keje ikut arahan BD. Korang bayangkan la bila kita ni kena ikut arahan BD. Memang keje kita pun bertaraf BODOH lah kannn… bila aku cuba nak memberi pendapat yang lebih bijaksana dari BD, BD terus bagi amaran kat aku agar jangan cuba nak bertelingkah dengan dia. Ini bukan mahkamah katanya…. Jadi korang Nampak tak proses pembodohan sang kancil yang bijaksana sedang dijalankan oleh gajah BD?? Korang Nampak tak?? Kalau tak Nampak memang korang buta intelektual laa….


Oleh kerana sang kancil yang bijaksana ni tiada kuasa untuk mengekang kebodohan BD, maka sang kancil terpaksalah menjadi pak turut mengikut idea bodoh BD. BG pula yang sememangnya tidak suka akan BD terus menembak sang kancil bertubi oleh kerana tindakan sang kancil yang sememangnya tidak masuk akal. Ia lah…. Sang kancil tiada kuasa untuk menidakkan arahan BD, maka terpalitlah kekejian ke atas sang kancil akibat mengikut arahan BD.

Yang sebenarnya, sang kancil yang bijaksana tahu BG menembak sang kancil itu sebagai satu sindiran kepada BD. Ia lahhh…. Masakan sang kancil yang tiada kuasa boleh memandai mandai mengutarakan dan menyampaikan suatu berita tanpa arahan BD.

Tapi itu lah kesilapannya, BG nak tembak BD, tapi oleh kerana penyampaian berita dilakukan oleh sang kancil, maka sang kancil lah yang menjadi mangsa tersepit diantara gajah-gajah.

Teladan dalam penceritaan ini adalah, carta organisasi adalah bagus untuk menentukan kuasa. Namun, ia tidak memberi makna yang berada di atas adalah lebih bagus, lebih tahu, lebih pandai, lebih beradab, lebih berdisiplin, lebih berdedikasi, lebih rajin dari yang berada di bawah. Mereka hanya ada kuasa tapi belum tentu ada kebijaksanaan dan kematangan dalam mengendali sesuatu hal.

Sekian, penceritaan saya pada hari ini.

Jumpa lagi di lain hari. J






Thursday, February 28, 2013

when your boss is an asshole!!


When your boss is an asshole, dunning kruger and the most annoying fat man in the world, All you can do is rebels until you find another job.

he's the worst boss i ever had. he's stupid, lazy, no iniative, full of crap and shit and most of all, he really dont deserve the title Head of Division.

I wish i can just shout on his face GFYS faggot, butt kisser!!!!!!

He don't deserve any respect. Not anymore!! I wish one fine day, he realizes his stupidness and open up his mind to accept the truth that he's one big thrash in this company.

he talks as if he really abide the company policy but the truth is he always go for "CHECK UP" without any valid supporting document. he just went missing as he please.

i hope, i highly hope i can change to other company very soon or he will leave this company very very soon. i love the company but i cant tolerate to this stupid asshole boss.


Tuesday, February 19, 2013

Crazy Tuesday Morning


1     My Awesome Baby Swift stuck in Mud Buff this morning

2.       I can’t go out through driver’s door since the mud are quite deep on that side

3.       I need to get out  from the car through passenger doors to ask for help from the apartment’s   guard

4.       I change my shoes into slippers.

5.       My slippers stuck in Mud and my legs covered by nasty dirty mud

6.       My pants all covered with mud

7.       I successfully ask the guard to push my car.

8.       I need to get back in car with my legs covered with mud

9.       My inside car all go dirty since I entered car using passenger door and need to get to driver seat from there.

10.   I drove my car into basement parking.

11.   Illegally parked at someone else parking bay.

12.   I went back to my apartment to changed my dirty pants.

13.   Drove back to KTM station.

14.   Road was jammed as hell. It took me 30 minutes to reach KTM station.

15.   There was no parking space available.

16.   I made two round until I decide to park at very narrow risky place.

17.   I need to plead the Indian auntie to allow me to park my Baby Swift at that place.

18.   I was quite a bit of lucky when I manage to catch the train which reached just right after I bought the ticket.

19.   It was 8.15a.m and I need to reached office before 8.30.

20.   I was jogathon to the office which usually took 15 minutes walk.

21.   I manage to punch card on 8.28a.m.

22.   PHEWWWWW~

23.   My colleague told me that my face looks glowy today.

24.   My another colleague has the same opinion.

25.   Me = smiling in disguise

26.    Positive thinking – Allah must have plan something awesome for me.

27.   Conclusion, keep calm and smiling. Just take it as blessing in disguise (though I did curse a lot this morning.)  =)



Thursday, February 14, 2013

Impersonating


somebody had impersonated me in facebook. this asshole is using my name and my picture. she even state my working experience and education details on the fb.

the worst is, she BLOCKED ME!!! yes, obvious mala fide. you use my profile and you blocked me for what? well all i think of is to tarnish my awesome reputation.

as time pass by, i will eventually find out who the hell you are, and at that particular of time, i will have no mercy on you motherfucker bitch!! FUCK YOU!!!!!

to the fucking bitch, i know who you are, i know where you are, i will find you and i will kick your fat ass!! remember, you can hide, but you can't run!




Tuesday, January 29, 2013

when emotions running high



I am officially emotionally unstable.

yes. Back to 2009 I was a person with sensitive emotions. Everything turned out sour/bitter/awful. 

Today, it seems like my life had completed the emotions cycle when again I have to face the same feeling.

I feel dreadful.

I feel unhappy.

I feel stupid.

I feel dead inside.

I don’t feel good about myself. I can’t feel the sweet-ness in my life. Hell isn’t it? However, somehow I’m not really surprise with this bitter life. It is expected since my odd years are always being my terrible years.

It does always be that way since I was born I guess.

I think my odd years had been cursed.

Sigh.

Dear 2013, can’t you compromise with me a bit please? I need a lil bit of sugar for this year. A lil bit are just good enough. I want to treasure this year happily. Not emotionally.

Please be good to me.

I beg. 


Friday, January 18, 2013

Samarinda


sedang aku menunggu mesin waktu menyanyi riang menandakan waktu pulang telah tiba, aku melayari laman sesawang kegemaranku FORUM CARI

aku membaca benang mengenai isu di UUM lalu aku terpaut dengan satu laman sesawang yang telah dipautkan oleh salah seorang panel forum di situ. aku menekan pautan tersebut lalu membaca isi kandungannya. PROVOKASI. itulah yang dapat aku nilaikan melalui pembacaan kasar aku. namun kemudian, mata aku tertangkap satu komen oleh seseorang yang amat aku kenali.

aku pernah ada sejarah hitam dengan orang tersebut. dia pernah mencaci maki aku, pernah menjatuhkan maruah aku dan pernah memburukkan kan aku ke tahap yang paling hina. kejadian itu 5 tahun yang lepas. api kemarahan di dalam jiwa ini telah lama terpadam.

yang aku ingin katakan disini bahawa sikapnya tiada berubah. dia bagaikan tiada belajar melalui pengalaman lalu, waima masih tetap utuh memegang prinsip bongkaknya.

cumanya, kali ini terdapat sedikit perbezaan bilamana "lawannya" juga seorang yang berhati kejam. mengeluarkan kata-kata kasar yang mencerminkan keperibadian yang dangkal. kali ini, buku bertemu ruas. ibu bapanya dan suaminya di perkotak katikkan. dayus, kata lawannya. 

dia, seperti biasa, tatkala mati akal dalam berdebat, cuba membuktikan dirinya hebat dengan menyatakan bahawa dia adalah seorang doktor falsafah. anggapan aku tepat sekali. dia akan meninggi diri dengan lawannya hanya untuk membuktikan bahawa dia adalah lebih bagus dari lawannya walaupun adalah diketahui bahawa dia bukanlah seorang doktor falsafah. 

cara cercaan dia tidak berubah. lima tahun berlalu, dan kebongkakkan dia masih jelas kelihatan dan tidak salah jika aku katakan bahawa sikapnya semakin menjadi-jadi. 

tiada mengapalah, mungkin dia seorang yang menghadapi masalah kurang dengan keyakinan diri. meninggikan kedudukan dirinya sendiri memberi beliau perasaan selamat berada di sekeliling masyarakat.

semoga dia membuka minda dan meruntuhkan rasa bongkak yang ada dalam diri dia. 


Wednesday, January 16, 2013

LISTEN



Listen have been a very “in” words today. It is clear cut that Ms. Listen is totally a bimbo.

*disclaimer: my statement is solely based on the “Listen Listen Listen” video. It is nothing than my very own personal opinion.

I would love to refer at my previous post on how someone with not so famous degree uplifts herself in public and compare that situation with Ms. Listen.

Obviously it is not too differ between them. Ms. Listen, use her “capacity” to shut the fuck up the outstanding student by took off her microphone. In my opinion, her acted was indecently violated article 10(1) of Federal Constitution.

Article number: 10
(1)Subject to Clauses (2), (3) and (4) -
(a) every citizen has the right to freedom of speech and expression;
(b) all citizens have the right to assemble peaceably and without arms;
(c) all citizens have the right to form associations.

*I quote the article just to enlighten those who are still in the room of darkness. Kindly open your eyes. You will still stay in darkness if you refuse to open your eyes though someone had already switch on the light for you.

In my opinion, she is a kind of person who is full ego and arrogant when she refuse to LISTEN and take into account the outstanding student’s opinion just because she is still a student while she had successfully obtain her degree.

Up to now, I am still wondering from which university was she graduated and in what major and minor, because she has no respected attitude at all.

Somehow I think she was acted so arrogant because the outstanding student was only wearing very simple clothing, while she was in her suit yet the outstanding student points and arguments were great and she may know nothing about all the facts.

Thus, the only way to shut the student was by pull off the microphone and shameful her with her disrespect and barbaric attitude.

Ms. Listen, I bet you are wise enough to answer the question intelligently but it is so disappointed that you choose to talk about animal’s problem. Is that your IQ level? UUM, you choose a bimbo speaker.

On the other hand, the person I talked about who love to uplift herself is slightly better than Ms.Listen. Well at least even though she always highlighted on her education level, her point of view is a good one. She talks fact. But when someone disagrees with her point of view she suddenly become bimbo and attacks the person personality. 

Honestly, that’s not the way of having open discussion. Everyone have their point of view and you must at all times accept and evaluate others point of view to widen up your mind and thoughts. Somehow I think maybe she thinks she is smart enough that no one knows more than her.. pfttt. Well, again, we can see her IQ level at her boiling points.

You’re not losing anything by respect others, instead you earn one.

**SRK once said that we may judge a person attitude by looking at the way he/she treating their inferior.


Friday, January 11, 2013

Trust me peeps.....


I was reading some online material just now when I bump into this comment.
“….bla bla bla bla… when suddenly….. i frm this  [isolated university] with a minor in [something might be related to this topic] ..so i do knw wht im talking abt..

**The name of university and the minor degree has been removed to avoid dramas.

Honestly I do agree with her point of view but it’s a lil bit turn off there when the person enlighten about her edu level. Peeps….. who cares. Do you think people will listen to you when  they know about your qualification?

If you think they do, you may have the wrong thought. This is not a first time I read this kind of comment. It is irritating and annoying at so many levels. Sometimes they may wrote like “dude.. I’m a first class honour degree. You should trust me… “ or “heyyy… I’m a master degree grad. I must have know more than you.” sighhh. Grades are nothing. I don’t believe in grades. The way this fella talk is more like “dude.. trust me. I’m an engineer.”



In my opinion, being humble is so much better. People don’t bother about your edu level. What they care are your opinion. Even if you don’t state your edu level, if your comment are good and wise enough people will agree with you and maybe you able to change somebody stand or opinion.
Honestly peeps…. You don’t have to uplift yourself too much in public. Your brain will eventually show your IQ level.

Trust me; I’m a law graduate (LL.B) (LoL)






Thursday, January 10, 2013

Goal



Tenth Day of January of the Year Twenty Thirteen.

Today my thoughts bring me such a serious life dilemma. Still unable to discover what I actually want in this life, what I’m looking for and what is my role here on this earth. Everything seems blurry. I myself can’t tell what I’m searching for in my life. All I know is I want a happy life. Honestly I can’t handle bullshit. I can’t tolerate with bossy people who talks like they know everything and take my opinion for granted.

My inner thoughts wish me to have a stable, simple happy life. I fucking hate dramas. I fucking hate problems that suffocate my happiness. That kills my peaceful ambiances.

I’m kind of person who will avoid commotion at all stage. I’m not a fighter, I’m a peaceful fella. Maybe this is my weakness. I tend to let people cross over my will. I always sacrifice my wish, to fulfill others wishes. Maybe this is the reason why I can’t figure out my life goal. I’m too busy helping others to achieve their goal and at the same time, I abandoned my goal.

2013 started not so well. Financial problem hits right on my pocket. I hope it’s only for January. Thinking about my goal, I have this one goal that I highly hope I can achieve. Hopefully I manage to save some money.

My brother once said that I shall not rely too much on my parents when I need money. I should have saving money. I should learn how to manage my salary. Well bro, I’m still in a learning process and honestly it is not that easy.

My wish is to be someone with objective. To be someone who will do anything to fulfill her wishes.

Wish me luck.

Adios.





Wednesday, January 9, 2013

kutu babi

hari ni telinga aku bengkak. kawan aku suspek kena gigit kutu babi. tapiiiiiiiiiii  kutu babi cam ne pn aku tak penah tauuu... first timeeee... well everything has its first time like my first job, my first kiss, my first court proceeding, and my first pimples...

but.... this is freaking pain okaiii...... my ear swollen and i barely move my neck, i had terrible headache and  my left hand felt so weak and i feel so weak... having fever maybe.

since this in my first time encounter kutu babi's attack, I'd google the word kutu babi, and rupanya memang ramai orang penah kena gigit dengan kutu babi nii... haihhhh.. babi punya kutu babi.... kenapa iols perlu diseksa sebegini rupaaaaaaaaaa??? apakah kesalahan iolsss??

anyway... i cant even have a good sleep yesterday. my neck is fucking painnnn... and when i woke up this morning, i think my face is swollen too... damn laaa.... honestly i have no idea what to do. shall i go to a doctor for a treatment or should i just let the pain get better in time. sighhh...

what a new year rightt...




Wednesday, January 2, 2013

2013

second day of the year twenty thirteen. 

Here i am sit down in front of my PC thinking what will this year brings me. I do really looking forward to a joyful life. i mean a simple joyful life. no dramas. no stress. no idiotic nor eccentric life. 

deep in my heart, my new year resolution is to able doing anything i want without having money and time constraint. i will surely manage my financial and time schedule to ensure that i achieve my goals.

 well, i hope i able to achieve those:- 

1. saving money.


2. 3 days 2 night stay at Awanmulan


3. A 10 days trip to Mabul Island


4. 4 days 3 nights stay at Rebak Island, Langkawi

well,apparently my  goal is to make my twenty thirteen as my vacation year :)