Tuesday, July 22, 2008

kenapa M.A.L.A.S????

ya Allah sejak akhir-akhir ni aku malas giler siottttttt...khamis ni nak midterm..tp aku dok sebok ngadap pc..biler nak bukak buku je rasa malas sesangaaaaaattt.ape bilik aku dok skang ni byk entiti negatif ka apa??adeyhhhh..cam ne ni...dah tu..otak pon lembab gile...nak ingat sesuatu benda tu punya la payah...slalu nye aku tak de la susah sgt nak mengingat ape2 pon..specially lirik lagu...tp la ni lirik lagu pon aku tak leyh igt...giler la..otak aku ni nape?nak kate nengok bende XXX idok plak..bosan kot citer satu kaler nih..latest yang aku dok layan "xo xo gossip girl" ade laaa..

aih, susah nye laaa nak belajar..la ni buku dok ada depan mate je...tp mate ni maseh nak ngadap pc..buku die tak mo pandang pon..ngengada tul..aku buat notes sket2 pon aku tak leyh igt kes ape2..slalunye biler tgh wat notes tu at least kes2 tu da bleyh igt daaa...ya Allah ape da jd dgn aku ni....nex week aku balik kuale nak brain wash otak aku ni bagi fresh balik..ni mcm sakettt je..tak bermaya...susah la mcm ni...da la nnt midterm dekat2 tarekh nye...OMG!harap2 pas cuti ni aku dpt new spirit...

bile aku pikir2 balik nape aku malas aku pon tak tau nape..nak kate bz ngedate tak de nak ngedate dgn sesape pon...kot bz wat bisnes takde gak bisnes nye...tp malasss..nak kate aku malas sebab aku asyik moyan a.k.a berforum tak jugak...pasal dolu-dolu pon aku berporem gak...ai,apakah sebab dan puncanyaa...aku pon tak pasti..tp aku rasa maybe sb aku kurang serasi dgn bilik aku skang ni[alasannnn!!]atau pon aku ni je memang pemalas hanjeng nak belajar. alasannn je sume tu...da memang diri sendiri malas nak salah kan benda lain..hahaha.

atau pon letih sb asyik tidoooooooooo je...aih.aku sem ni asyik tido je..tau la bilik ni sejuk..tak yah pasang kipas pon boleyh lena siap berselimut...[aih..bilik lg yg salah.]maybe bilik ni terlalu selesa sampai aku takder mood nak belajar..mood yg ada adalah mood bermalas-malasan saje...so mcm mane aku nak adapt diri aku dgn bilik yang bagaikan di genting highland ni??adakah aku harus pasang pemanas??or aku pkai baju berlapis2 mcm kt eskimo???merepek daaaaaaa...

da laaa tu...nak study...moga2 aku "ter"rajen la study...kalo tak maleh bebeno..ciao sin chi...


lagu dikala malas...

Kosong - Dewa 19

Kamu seperti hantu
Terus menghantuiku
Ke mana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku

Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari pikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
Dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

Tubuhku ada di sini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku

[aku.chenta.muzik]

4 comments:

Amiene Rev said...

jika rasa malas,
keluarlah berjalan-jalan,
disinar matahari panas
moga dapat pedoman

Amiene Rev

aku.chenta.muzik said...

tapi nanti sunburn..ehehe.insyaAllah akn dipraktikkan..tp siapa kamu??

Danielle_Corleone said...

malas tu sebab tak tau nak buat apa.

aku.chenta.muzik said...

ouh...tapi kekadang tu tau nak kena wat pe..tapi tak nak wat..huhu.