Saturday, July 12, 2008

asyik makan.makan.makan.[diet la plak.]

sejak 2-3 hari lepaih, aku asyik makan je.da le byk mkn nye.tak tau le pe hei nye.so aku igt aku nk diet laa...tak mo makan nasik.tp aku makan bende len yg bihun ke, kueytiow ke.kalo nk makan nasik pon seminggu 2 kali je ke.dinner pn aku tak nak amik lewat2 sgt.paling lewat kul 9 la.pastu aku nak mule balik rutin aku minum air 2 liter sehari.huhu. air masak dipercayai bagus utk memecah lemak.dan aku jugak akan minum air green tea every day dan yg paling penting NO FAST FOOD..cecece..azam mendiet..benornye bkn ape nk diet ni..tp memikirkan berat bdn aku yg suke sgt2 naik sket2..dulu mase awal masuk U berat aku 42 je.kuruih kerempeng.tp le ni 52 kg daa...mak aih.dlm mase 2 thn setengah naik 10 kilo!!oghang len dok sebok turun berat aku lak sonok2 naik kan berat badan..aih.tak leyh jd nih.ce bygkan lg 2 thn setengah naik lg 10 kilo!! woi! udoh 62 kilo berat aku.tak nak ar....kang jd PETI AIS!huhu.

dan yang paling penting skali, aku ni tak de le tinggi mane..so kalo berisi tu tak cun laaa..gemuk pendek kaedahnye...aih..kalo boleyh, aku nk diet sampai berat aku 45kg balik..berat tu da ckup sesuai da utk aku.so kirenye kena turun kan 7 kilo lg..fuh!chaiyok chaiyok!semoge aku berjaya menurun kan berat badan.ni semua steroid nye pasal la berat aku naik ni..tak pon aku da jarang bersukan kot.so kene rajen la jugak jogging.skang ni aku me'aerobik' kan diri je..itu pon ok laa..ade efek gak laa..tp kalo senam je makan tak jage susah gak.huhu.

so...bermule esok, 14th July aku mendiet kan diri.hehe.sebelum raya aku akan pastikan berat aku 45kg.hehe.moga2 berjaya laa hendaknye.hehe.

Beautiful - Christina Aguilera

Don't look at me

Every day is so wonderful
And suddenly, It's hard to breathe
Now and then, I get insecure
From all the pain, I'm so ashamed.

I am beautiful, no matter what they say
Words can't bring me down.
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today.

To all your friends, you're delirious,
So consumed in all your doom.
Trying hard to fill the emptiness
The piece is gone, left the puzzle undone
That's the way it is.

You are beautiful, no matter what they say
Words can't bring you down.
You are beautiful in every single way
Yes, words can't bring you down
So don’t you bring me down today.

No matter what we do (no matter what we do)
No matter what we say (no matter what they say)
We’re the song inside the tune,
full of beautiful mistakes
And everywhere we go,
The sun will always shine
And tomorrow we might awake on the other side.

We are beautiful no matter what they say
Yes, words won't bring us down, oh no
We are beautiful in every single way
Yes, words can't bring us down
Don't you bring me down today.

Don't you bring me down today
Don't you bring me down today.

[aku.chenta.muzik]

4 comments:

intanbaharum said...

don worry
sama sama le kite meng diet
sy pon tgh diet ne
tp diet lain
skunk da turun 2kg
2minggu bru tuh
hehehe
azam bru nk bg 50 kg!
yah yah!

aku.chenta.muzik said...

yeah!nnt kite gi jogging sesame ye awak..hehe.

Danielle_Corleone said...

wah2. diet plak :P

aku.chenta.muzik said...

hehe...diet utk kesihatan dan utk baju raya.kang tak pasal2 tak muat baju raya..=p