Thursday, July 16, 2009

mengata dulang paku serpih...

perghhh..peribahasa siottt!
ni le ape namenye teman ni ade le nak ceghite skeyt ni..
skeyt je..idok le banyak mane..
moge2 kite sume idok le jadi rope ini yakkkk~

benornye nak ngaborkann pasei oghang zaman le ni...
ye le..skang ni oghang keliling bukan main lagi ngate oghang lain..
macam le deme tu beghesih benor...

tadi teman dok berporem..
ade le kuor cite pasei budok umor pat belaih taon kantoi beromen..
ate ape lagi...deme di porem tu kan main lagi le ngutuk budok tu...
kecik2 udoh menggatei katenye..

peh tu teman pikior..
deme ni macam tak de anak bini..
kot le ni tak de pon, nnt2 mesti le ade yeak...
ce tetibe anak deme buat ghope tu plak..
ha baghu ngange time tu...

pade teman le...
kot nak amik ceghite jadi teladan tak ngape le..
udoh tau perangai budok le ni burok..
kene le pepandei jage anak...
ini idok ponnnn...
seghonok nak ngumpat je...

tu hei dlm porem..
ni hei depan mate lagi teman nyampoh nengoknye..
dulu labunnye lain...le ini udoh "meghasa" senyaaaappp..

dulu.....ni teman nak ngabor..
ade le hamba Allah soghang ni..
bkn main lagi ngutuk awek2 seksi..
bkn tu je.....siap ngate oghang yang bawak balik gelpren/boipren
tapi le ni............
hurm...die pulok yang buattt..

tu le..
len kali mulot tu jage ler skeyt..
udoh tau awok tu bukannyee maksum tok soh le ngutuk2 oghang...
ha skang ni meghase le kamu...

aih~~
ngape le manusie ni gemor buat bende2 lagha ni??

ate udoh le tu yeak..
kome2 pikior2 ler sendighi...
teman beghansor dulu le yeak...

ate kome dengor le lagu ni..buat halwe telinga..

Kantoi - Zee Avi
Semalam
i call you
you tak answer
you kata
you keluar pergi dinner
you kata you keluar dengan kawan you
but when i called tommy he said it wasn't true

so i drove my car pergi damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
tapi bila i sampai you
you tak ada
lagi lah i jadi gila

so i call and call sampai you answer
you kata sorry sayang tadi tak dengar
my phone was on silent
i was at the gym
tapi latar belakang suara perempuan lain

sudah lah sayang
i don't believe you
i've always known that your words were never true
why am i with you i pun tak tahu
no wonder lah my friends pun tak suka you

so i guess that's the end of our story
akhir kata she accepted his apology
tapi last last kita dapat tahu
she was cheating too
with her ex-boyfriend's best friend
tommy...

kantoi

mengata orang dia yang lebih....

4 comments:

Durian said...

amboi hangggg, pekatnyaaaaaaa...haha,tapi shap, apa yang hang cakap tu ada laaa betoinya...orang la ni mmg gitu...mengata pandai tapi aku rasalakan, 85% orang yang dok mengata budak tu, depa sendiri pun pernah buat macam tu....jadi hang komen la balik kat porem tu...."bagi mereka yang dok seronok mengumpat, sedaqlaaaaa diri sikit...tak usah nak hipokrit sangat" kalau depa ketegaq takmau dengaq gak..hang libaih ja seko seko.haha

aku ♥ musik said...

hahahha~~harap hang pahammm bahasa aku!hehe.. maleh aku nak libaih sal oiii~suma da tua2...pandai2 la pikiaqqq...kang aku libaih depa kata aku "budak zaman skang". tak pa la saaall..jgn kita jd mcm depa udah laaa~

Anonymous said...

ko ni mcm gaya lesbian ah.
ye ke.

aku ♥ musik said...

"sexuality is fluid" haha~