Monday, July 20, 2009

MACC: murderers, suicide, accident??

perghh~~tajuk hawt tuuuu~

ok la aku just nak share my thoughts and opinion about this case..ala2 CSI cabuk larr..
at first bila aku baca tentang case ni first thought aku suicide la pasal jatuh bangunan. tapi bila aku tengok gamba si mati..rasa mcm pelik pulak.

first aku tgk seluar die koyak kat belakang..hurm ni pelik..cam ne bleyh terkoyak kt belakang tu?setakat ni aku tengok gamba orang terjun bangunan tak penah plak aku tgk suar diorang ni koyak cam tu..so speku aku maybe sebenarnya dia ni terjatuh..pastu ada orang cube selamatkan and sempat pegang seluar je then seluar tu terkoyak pastu dia pon jatuh lalu mati or; maybe ada orang ugut2 nak bunuh die and grab dia kt bontot pastu suar tu koyak lalu jatuh dan mati..hurm maybe laa. PLUS dia landing ke sisi bukan terlentang. if terlentang then boleyh dikatakan impact koyak selari dengan kesan jatuh.

oh ye...cara dia landing pon macam pelik...selalu kalo orang nak bunuh diri..dia akan set their self free. so maknanya di sini...kalo suicide cara landing tu mungkin terlentang or tertiarap..tapi dalam kes ni simati jatuh mengiring and mengerekot [kome phm ke bahse ni??] skeyt... agak pelik la orang yang mati jatuh cam tu. so kat sini presumption aku dia ni maybe da mati or nyawa2 ikan then di humban ke bawah..konon2 nak di buat ala2 bunuh diri...

kemudiaaannn..

biler aku tgk gamba tu aku agak pelik sebab macam ada something missing...then baru aku perasan..TAKDA DARAH!!! pelik laaa..selalu kalo orang bunuh diri mesti la berdarah2 kan..orang yang eksiden pon berdarah ni kan pulak terjun bangunan.mesti la impact die tu lg dasat.tp memang takde darah langsung. paling busuk pon mesti pecah kepala, then darah kuar kat idung ke, telinga ke. selalu kalo hentakan kuat kat kepala akan menyebabkan pendarahan kat telinga. [ni dokter post mortem la cite time cousin aku eksiden.]

maka teori diatas buat aku percaya yang time dia jatuh atau dicampak dia da mati daa~ so darah pon da terhenti maka meminimumkan kesan kecederaan.chewaaahh~sembang ala2 Frank Tripp dlm CSI Miami..heheh.

lagi ape ek doubt yang ade...hurmmmm...haa...ni apa nama ni dia punya tgn tu mcm tak patah pon..ntah laa.kot la dia terjun..at least bahu dia mesti la senget2 skeyt sb patah kan..ni elok je bahu die..tp kaki tu nampak la mcm patah..so kat sini aku konpius sikit laa..maklum la aku tgk base on gamba yang ada je...KALAAAU ikut pandangan aku kaki dia patah sebab either bila dia jatuh dia cuba nak berdiri or; kalo dia da mati time jatuh kaki dia patah akibat jatuh sebab kat situ permukaan lantai dia tak rata.so maybe la impact kat simen tu buat kaki dia patah.

erm tu teori kalau dia dibunuh or tereksiden terjatuh lalu mati...

maka si pembunuh harus la orang yang berkaitan dengan kes kaaann dalam erti kata lain orang yang mungkin mempunyai liability dalam kes ni..mungkin laaa.

kalau teori bunuh diri aku percaya dia bunuh diri sebab dia tension dengan kes ni or diugut kalo dia bagi tau apa2 yang sulit kt SPRM maka tunang dia akan dibunuh ke hape ke kaan..so kat sini dia mungkin dalam dilemma. kalo tak bg tau SPRM nnt kata tak bekerjasama, kalo bekerjasama nnt tunang dia ka family members dia ka kena bunuh ke kene jual ke..so maybe la time tu dia da masuk ayaq..tak leyh pikir daa..amik langkah mudah bunuh diri...ni teori cabukk aku la nape dia bunuh diri..

tapi kalo nak relatekan cara dia jatuh dengan bunuh diri tu agak susah laaa..dengan cara landing, suar koyak tu, takde darah percik2 lagi..

o yaa..ni info yang aku baca tingkap kt bangunan tu bleyh bukak 45 darjah je...soo maka dengan itu agak musykil mcm mana si mati nak keluar dari ringkap lalu terjun..dan info juga berkata kedudukan tingkap dan tempat mangsa jatuh tak sama..- info ni tak tahu kesahihannye~~ =)

[tang jatuh tak sama tempat ni aku bayangkan maybe angin laa kott...so menolak dia pergi jauh skeyt dari tingkap tu.tapi hal tingkap yg bleyh bukak kecik je tu.....hurm ntah laa.kalo betul dia nak bunuh diri berusaha betul dia nak keluar gak ikut tingkap tu..huhu.]

berkaitan dengan kononnya ini adalah conspiracy government i bet if it YES, that will be the stupidest conspiracy to kill ever..pada aku kalo ni memang well-planned murder, takde la diorang nak campak dia kat bangunan tu..it maybe unplanned murder maybe la time soal siasat tu terpukul lebeyh so mamat tu pon goal so tak mo take liability diorang buat2 la bunoh diri..kire ni dalam keadaan akal pendek laa. IF so happen la kaannn.

lagi pon wat pe laa government nak bunoh die..saksi penting tuuu~

tapi aku maseh dalam keadaan berpendapat dia tak bunoh diri..huhu.

o ye..mengikut kata2 Horatio Caine, orang yang looking forward for happy moment takkan buat menda tak masuk akal seperti membunuh diri..ye laa si matikan bakal bapa and da register nak kawen..huk huk..sian down tunang diaa~

[btw polis da jumpe telepon si mati...kalo bunuh diri nape tak bawak fon skali?perlu ke sebelom bunuh diri campak fon kat tempat lain??owh..maybe taknak di ganggu...]

pepehal pon....biarlah yang berkuasa ni menyiasat..semoga mereka menjadi penyiasat yang telus lagi cekap dan handal ala2 Eric Delko..

sekian..setakat ni dulu saya investigator cabuk melaporkan...


Dead! by My Chemical Romance

YEAH!

And if your heart stops beating
I'll be here wondering
Did you get what you deserve?
The ending of your life
And if you get to heaven
I'll be here waiting, babe
Did you get what you deserve?
The end, and if your life won't wait
Then your heart can't take this

Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say
I think they never liked you anyway
Oh take me from the hospital bed
Wouldn't it be grand? It ain't exactly what you planned.
And wouldn't it be great If we were dead?
Ohh dead.

Tongue-tied and oh so squeamish
You never fell in love
Did you get what you deserve?
The ending of your life
And if you get to heaven
I´ll be here waiting, babe
Did you get what you deserve?
The end, and if your life won´t wait
Then your heart can't take this

Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say
I think they never liked you anyway
Oh take me from the hospital bed
Wouldn't it be grand to take a pistol by the hand?
And wouldn't it be great if we were dead?

And in my honest observation
During this operation
Found a complication in your heart
So long, Cause now you've got (now you've got)
Maybe just two weeks to live
Is that the most the both of you can give?

One, two, one two three four!

LA LA LA LA LA!
LA LA LA LA LA LA!
LA LA LA LA LA LA LA!
Well come on,
LA LA LA LA LA!
LA LA LA LA LA LA!
LA LA LA LA LA LA LA!
Oh motherfucker!
If life ain't just a joke (LA LA LA LA LA!)
Then why are we laughing? (LA LA LA LA LA LA!)
If life ain't just a joke (LA LA LA LA LA LA LA!)
Then why are we laughing?
If life ain't just a joke (LA LA LA LA LA!)
Then why are we laughing? (LA LA LA LA LA LA!)
If life ain't just a joke (LA LA LA LA LA LA LA!)
Then why am I dead?
DEAD!





4 comments:

Durian said...

kat gambaq tu ada darah shap, tgk betul2,kat bntot and belah2 kapla dia ada gak

tingkap itu eventho 45 darjah ja boleh bukak, ia adalah maha besar saiznya (tetapi 45 derjah tu tak konfirm lagi kesahihanya )

and dia jatuh 6 or 9 tingkat tak silap, from tht height, org if jatuh tak bersepai, kat ixora dulu pun yg jatuh kat tar, kepala dia pecah sikit, tu jea,darah tak tersemboq2 keluaq

and tak semstinya dia jatuh head first,maybe dia jatuh kaki first patah tulang belakang and mati? so maybe tht explains why xd darah keluar kat telinga?

anddd mcm maanaaaa laaa hanggg leh tau org dia mati bunuh diri ka kena bunuh berdasarkan posisi dia jatuh -.-"" highly subjective. Tak wujud pattern untuk distinguish org tu mati bunuh diri or kena humban.

yg tang seluar koyak tu,ada tak possibility time jatuh tu, dia terlanggar apa apa? lalu koyak suar?

if hang perati tang kaki dia, nampak lain mcm sebab dah herot berot, mcm patah mcm2 tempat

satu soalan:

Why would macc want to kill him? Dia leh jadi witness, and kerajaan leh gunakan dia untuk dapatkan bukti untuk mencemarkan imej PR.

By killing him, the gov tau yg itu hanya akan buat org blame them for killing him. So ada ke sebb mereka nak bunuh dia?

he is more valuable alive thn dead. So why in ur opinion, the government nak bunuh dia (If dierang bunuh la pun)

aku ♥ musik said...

hamboiiiiiii~~karangan naaa~

1st mmg nampak la dia punya darah tu..tp kesan darah tu pelik..sebab bahagian pinggang dan kebawah.

kendian aku xla nak kepala dia bersepai, but at least ada darah la yang ngalir..at least la saal.

sal kalo orang nak mati normally dia takkan landing kaki dulu.dia biaq ja mana jatuh dulu pon..tak kesaah.asal mati je.

hahha..ni la dinamakan pattern base on previous case..ntah pada aku kedudukan dia tak mcam dia bunuh diri..kot la terlentang kaan.kecuali dia cuba berdiri lalu jatuh, then possible la nak senget cm tu.

neway..i didnt sat govt one to kill him..i say that may be someone that in a liability stituation [person with motives wanna kill him]

if so happen govt yang bunuh it is an accident during the interrogation.thats it!

if dia bunuh diri, maybe depress, tension, masuk ayaq~

Durian said...

haha shap, aku tak ckap ang yg ckp gov bunuh, org lainnnn, ramai yg cakappp,aku tulih tu dituju kepada masyarakat umumm

betoilahh~~ maybe la...

dgn ini marilah kita tunggu dan lihat kebenaranyaaaaaaaaaa hehe

aku ♥ musik said...

hahaha~~betoi laaa ramai yang terus frame govt...tp xmasuk akal kalo govt purposely bunoh diaa~

maka kita tunguuuuuuuulaaah hasil bedah siasatnyaa~