Monday, November 9, 2009

boipren?kawen?

Acik Ica: nur tahun depan 22 la ek.
saya: tak laah.tahun depan dekno da 23 daa.
Acik Ica: o0o0oo0o...da buleyh kawen le kalo mcm tu.
Saya: ?????????. kawen mende. xnak laa.dekno nak beli umah, beli kete dulu nak bayor utang banyak lagi..


yang sebenarnya, aku tak pernah terpikir bab2 kawen. tapi tu laa..resam kehidupan.bila da 20an. blajo pon da nak habih.mesti kua punye soklan pelik seperti:-

- dekno, ada boipren?
- my answer is - pe barang boipren2 nii..tak majula ada boipren.hahaha.indahkaaaan.

-tak lama laaagi kenduri dekno le plak. [means pas kakak aku kawen, turn aku le plak.]
-aku menjawab - jaaaaaaaaauhhh laaagi..dekno muda lagi. nak kumpul duit banyak2 dulu.nak beli kete, nak beli umah, nak beli macam2. [impian aku nak bg mak and abah duit tiap2 bulan sampai mak and abah tak perlu pkai duit diorang utk belanja apa2. sume pakai duit aku je.]

makcik A:dekno, boipren org mana?
saya: mane ade boipren laa.
makcik A:isyhhh..tipu la xde..
saya:[whatever]

Atta: nur, kamu nnt kalau nak cari suami, cari yang elok sikit. kamu kena tau keluarga dia macam mana. dia pon kena tau keluarga kite macam mana.
Saya: baik atta.
Atta: kamu kene igt tu. org jantan zaman skang ni banyak perangai tak elok. tak bertanggung jawab. cari yang elok2. yang hormat org tua.
Saya: ok atta. :)
Makco: die budak lagiiii..nak buat ape ckp mende2 tu sume kat die.
saya: [thanks makco]
Atta: dakk..ni penting nii..kene bagi tau diaaa. orang jantan zaman le ni bukan bleyh percaye sgt.
Saya: [ape2 laaa...]

haih...macam2 la. biler kuar sume ayat2 berkaitan kawen tetibe terasa TUA.hahaha. dah la ada kawan2 aku yang da kawen, beranak pinak lagi...haih~~laaaagi la terasa betapa aku sedang di mamah usia.

apa la aku carut niii..tapi itulah hakikat.aku da TUA. in boipren matters, bukan le aku nk kate
sape de boipren tak maju.tapi yang benornye aku tak jumpe yang berkenan lg.hahahha. maklumlaa kalau bleyh aku nak ashraf muslim.hehe. tu yang malaih nk pikir2 boipren niii. biorle dulu boipren2 nii..aku muda lagiii.lagipon tak bebas le berboipren. nanti2 la boipren sume niii.tak lari gunung di kejar. ye dak?hehe. ok le.awok nk beghansor dulu...bubyee~

Sweet Dreams by Beyonce Knowles

Turn the lights on

Every night I rush to my bed
With hopes that maybe I'll get a chance to see you
When I close my eyes I'm going out of my head
Lost in a fairytale, can you hold my hands and be my guide?

Clouds filled with stars cover the skies
And I hope it rains, you're the perfect lullaby
What kinda dream is this?

You could be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I don't wanna wake up from you
(Turn the lights on)

Sweet dream or a beautiful nightmare
Somebody pinch me, your love's too good to be true
(Turn the lights on)

My guilty pleasure, I ain't going no where
Baby long as you're here I'll be floating on air
'Cause you're my

You can be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I don't wanna wake up from you
(Turn the lights on)

I mention you when I say my prayers
I wrap you around all of my thoughts
Boy you're my temporary high

I wish that when I wake up you're there
To wrap your arms around me for real
And tell me you'll stay by side

Clouds filled with stars cover the skies
And I hope it rains, you're the perfect lullaby
What kinda dream is this?

You could be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I don't wanna wake up from you
(Turn the lights on)

Sweet dream or a beautiful nightmare
Somebody pinch me, your love's too good to be true
(Turn the lights on)

My guilty pleasure, I ain't going no where
Baby long as you're here I'll be floating on air
'Cause you're my

You can be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I don't wanna wake up from you
(Turn the lights on)

Tattoo your name across my heart so it will remain
Not even death can make us part
What kind of dream is this?

You could be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I don't wanna wake up from you
(Turn the lights on)

Sweet dream or a beautiful nightmare
Somebody pinch me, your love's too good to be true
(Turn the lights on)

My guilty pleasure, I ain't going no where
Baby long as you're here I'll be floating on air
'Cause you're my

You can be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I don't wanna wake up from you
(Turn the lights on)
Either way I don't wanna wake up from you




3 comments:

misyaain amna said...

hahah.. sengal.... tang perbualan dgn atta n makco tu mmg terbyg diorg ckp..hahaha

Faisal "Sal" Rosli said...

hahaha,terguling guling aku baca ni hahaha. ye la, kamu ni org perempuan, selalu laa kena tanya soalan soalan mcm ni..yang aku pulak, sebut jea pasai gopren ka kawen ka, teruih, "hang tu jantan, pi kerja kumpui duit baru pikiaq nak kawen' -.-""

aku ♥ musik said...

kak long: tau tak pe...mu paham le atta kalo da berkata2.hehe.

sal: kamu tu jantan. pi kumpui duit dulu.aku tak paaa...tunggu ja kot ada putera raja mai masuk meminang.hehe.tapi tu laaa.aku malaih nak berboipren nii.nanti2 la.hehe.kamu caghi la kat aku sorang :D