Monday, August 3, 2009

engagement @ royal town

tanggal 1hb ogos ri tu akak aku telah ditunangkan dgn boipren tersayang..congratz lah diucapkan setelah segala rintangan ditempuh bersama..huhu.

maka kat sini aku nak letak la gamba2 time majlisnye.

ni time malam jumaat.sume orang tengah sebok wat keje. aku pon sebok gak laa..sat ke depan potong daun pandan, sat gi da ke dapor plak tolong masak...tp most of the time aku la cameraman cabuk di malam itu..


hantaran yang belom siap susun lg..huhu

sesi memotong daun pandan
chef tersohor sedang memasak

co-chef sedang bertungkus lumus memotong ubi..


okayy..enuff utk malam bertunang...di hari pertunangan plak...maseh banyak keja tak siap..di dapur kena goreng ayam dan di depan ada lg 2-3 dulang hantanran tak siap..maka aku sat tolong buat dulang, sat tolong tgk ayam goreng, sat pi kemaih bilik..

kendian aku teman akak aku pi siap kt kedai pengantin plak...and time tu la aku dapat LOVE NOTE~



sila klik untuk besarkan gamba


neway aku tak cam mamat yang bagi surat ni..until aku baca pe yang dia tuliss..so damn freaking funny kay..die bleyh cam aku walopon kiteorang knal time skolah rendah..da 10 tahon kotttt..and time skolah dlu tak penah pon aku berinteraksi dgn dia..haha.

actually mamat ni bisu.kat skolah aku dulu ada klas khas utk bebudak pekak dan bisu and kelaih aku sebelah kelaih mamat ni..tak sangka plak dia igt.time skola2 dulu dia slalu tulis surat kt member aku je..hehe

ok laaa...da abih mekap2 balik la umah..hehe.da la ujan time tu.terpaksalaaa aku sebagai runner pengantin payungkan dia..da la sampai2 orang da penuh kat umah..kena la pengantin masuk ikut pintu belakang..huhu.

setelah itu...aku pon sampai..sesampai je depan gate umah, mak aku da suh aku angkat sekontena sudu..huhu. kendian aku masuk la bilik aku..tetibe..MAK DATOK!!! bilik aku da penuh dengan cousins aku..hehe. so pas aku salam2 sume baru la aku make up plak..hehe.takkan nak comot je kaaan..tp tu pon asik tergendala je..ada je la hal2 nak kena buat..

all the girls get together.. [tp time ni aku takdak..ntah aku tang mana pon tak tau laa.] dengan bilik paling bersepah nyaaa..aih~~


tapi sebelom rombongan sampai aku sempat la jugak snap gamba dengan akak aku..huhu.

around 4 rombongan sampai la sudah...mengikut kameraman time tu [abang aku] depa mai 10 buah keta~sumpah penuh umah aku!da la umah aku cumel je..memang full house la time tu...

rombongan baru sampai~

ni time tengah kira.. =)


pertunangan berlangsung...


majlis pon tamaaaattttt~

maka dengan rasminya akak aku jadi tunang orang..wahahaha

setelah selesai segalanyaaaaa, maka bermulalaaahhh sesi kemas mengemas..letih oke!! sumpah letih....

at first tengok akak aku tunang mcm best..hehe.rasa mcm aku pon nak tunang gaaak..tp setelah segalanya berakhir aku rasa kalo letuh cam ni takyah tunag laaa..buat ghenyang!

macam2 la nak kena kemasss.dari bilik, sampai ke barang2 hantaran, dengan lauknye lagi, dengan periuk2 nya laaaaagi~~aih~

la ni...baru settle..tu yang update tu..hehe..

ok laaa.aku nak gi tengok pendekar bujang lapok... [mambang mabuk minum brandy.. =D]
























4 comments:

Durian said...

maka resmilahhh sudahhh akak ang jadi tunang orggg, semoga berbahgia hingga ka jinjang pelaminnn =)

tudia, sweetnya mamat yang antaq surat tu shap hehe, idk but i find it endearing :) saya teringin lah membaca lebih lanjut mengenainya jikalau cik shap ada menulis ngenainya :D

aku ♥ musik said...

hahaha...very endearing but funny la cik fesal oii..

nnt aku tulih pasal kejadian di kedai pengantin okeyy~

Durian said...

haha,indahlahhh~~~ saya akan menunggu ketulisannyaa~~~~

rEen aShikin said...

congratz to ur sis! :) hahaha