Sunday, August 9, 2009

kejadian di kedai pengantin


itulaaahh love note yang aku dapat dari seseorang..

cerita nya bermula begini..

hari akak aku tunang and aku pi kedai pengantin teman akak aku mekap. kemudian dalam kedai tu adalaaa sorang laki ni..

time tengah akak aku mekap tu tetibe dia bagi aku kertas. aku pon dlm keadaan yang paling blur amik je laaa...then biler aku baca pe yang dia tulis, mula2 muka aku pelik, kendian blur, kendian gelak sorang2, kendian aku ingat mamat ni!!

mamat yang bagi aku kertas tu sebenarnya adalah seorang lelaki pekak dan bisu yang bernama FIRDAUS.

tapi kendian aku tengok dia aku senyum dan lalu terussss buat bodoh...my sign language quite bad~maka tak kose mak nak berinteraksi.heheh.

aku kenal dia sebab time aku derjah 5 and 6 kelaih aku sebelah kelaih dia. masa sekolah dulu, sekolah aku ni mmg ada kelas untuk mereka2 yang istimewa ni...

dedolu time zaman sekolaahh dia sangat suka kat sorang kawan aku nama syima. selalu la dia bagi love note kat syima ni..selalu dia akan tulis i ♥ u or firdaus ♥ syima or syima ♥ firdaus.hehe. mcm2 la love notes dia bagi. kalo tak bagi pon tiap kali dia nampak syima tu mesti dia buat i ♥ u guna sign language tu..hehe.

da la sekolah aku gal school.mana ada jantan lain.maka dia laaa yang paling gatai ponnn. bebudak lain takde la plak nak gatal2 cam tu.hehe.

tapi aku maseh pelik camne dia cam aku.pasal aku tak penah langsung berinteraksi dengan dia. say "hi" pon tak penah. so aku pikir maybe la aku selalu ke kelaih dia cuz coach hoki aku cekgu dia ni. tapiiiii..tu pon long l0nggggggg time ago..

hari tu biler aku jumpe dia aku agak kesian la dgn dia.pasal dia mcm tak betui skeyt..tak silap aku dia ni pekak and bisu je.bukannya ada masalah terencat akai. tapi hari tu akak kedai pengantin tu cakap budak ni slalu dtg kedai tu sebab katanya nak cari baju pengantin.dia kata nak kawen 2011.hurrrrrmm..masalaaahnya lambat lagi...

kendian aku terpikir, mana la parents ka family budak ni..awatla tak jaga betui2..bagi proper education..sian kat dia.dari sehat teruih nampak mcm tak betuii..bila aku dok tangkap gambaq akak aku, dia pon sebok nak pakai baju pengantin pastu suh akak kedai tu tangkap gambaq dia.. sian..sian..

maka begitulaaaahhhhh ceritanyaaaa. semoga mamat yang bernama firdaus ni jumpalaaa pasangan yang sesuaiiiii..hehe.

[teringat plak kat cite L word.hehe]


Private Number by William Bell & Judy Clay

Since I've been gone
You've had your number changed
But my love for you, girl
Still remains the same

Now, I've been loving you and
You've been loving me so long
Baby, what's wrong

So I'm asking
Baby, baby, baby
Please let me have your number
Baby, baby, baby
Please let me have your number

I'm sorry you couldn't call me
When you got home
But other fellows kept on calling
While you were gone

So I had the number changed
But I'm not acting strange
Welcome home
Baby, nothing's wrong

So I'm saying
Baby, baby, baby
You can have my private number
Baby, baby, baby
You can have my private number

Baby, baby, baby
You can have my private number
(Thank you, baby)
Baby, baby, baby
For giving me your private number
(You can have it)

Thank you, baby
Baby, baby, baby
You can have it anytime you want it
You can have my private number





2 comments:

Durian said...

alaaaa, siannnyaaaa =/ awatla pak dia tak kasi betui punya education..tapi aku rasa kalau pekak bisu tu...mungkin tak betoi gak la, pasai kat sekolah aku ada gak...depa nmpak mcm betui tapi deep down inside kurang la betoinya

aku ♥ musik said...

haha..mungkin laa ada sikit tak betuiii...tapi time skola dulu dia prefect la untuk bebudak istimewa ni...=D