Sunday, November 9, 2008

3 minggu

tarekh : 9/11/08 jam : 8.49 malam

3 minggu berlalu begitu sahaja...kini, daku kembali ke bandar bersejarah. sudah hampir sebulan aku meninggalkan kekaseh hati ku sendirian, kini tiba masanya aku menebus kembali masa2 ku bersamanya.sendirian aku dengannya melayani lagu2 nostalgia.wahahha.

esok...birthday mak.tetapi, sebagai anak yang baik hati lg penyayang - shafiqah, aku da beli cake special untuk mak semalam.so....aku da celebrate bday mak sebelum aku berangkat pergi meninggalkan kampung halaman ku.dan esok jugalaa bermula sem baru dan sem terakhir utk gamma [second year]. maknanya, aku akan jd third year student feb tahun depan..wah!wah! susah penat pening aku ni pon da separuh jalan da aku dalam menuju cheta2.

aku juga bergumbira karena walopon aku kurang barusaha dalam final exam yang lepas, tapi aku berjaya mendapat keputusan yg "okay". maknanya - TIADA GAGAL!!yeaaaa! dan aku jugak da settle dengan exam muet aku.tak tau la ape dpt.harap2 nye elok laa..maleh aku nak amik lg skali.huhu.

lagi ape nak cite ek...cuti ni mcm bese je..duk umah.bgn tido kul 12 pastu main dgn baby.lepak2.tgk tv.gi kenduri.urm..tu je laa.tak de pe yg menarik pon..KECUALI makanaaaaaaannnn.sesungguhnya masakan ibu adalah yang terbaik..persetankan segala diet!!haha.aku tak nak miss walau sejenis masakan mak pon.pasal nnt aku rendu.hehe.

o ye...nak ngumpat seket leer...hehe.mase aku nak balik umah dari melaka tu, aku dok tunggu bas la kat melaka central.pastu aku nampak la ade 2 orang pompuan ni dok berjalan.then terdetik kat hati aku yg ntah2 diorang ni kapel.hehe.sebagai gay detector yang ter-baikk sangkaan aku tepat sekali...ewwww~memule tu agak2 je.pastu aku nampak awek tu pegang gamba partner die tu yg so-called bf tu ar.aku da senyum2 da..huhu.kemudian elok plak diorang dok sebelah aku...aku pon usha laa.then ternampak gamba mereka berdua dalam wallet awek tu. maka aku makin yakin la dengan sangkaan aku.tambah pulak yg so-called bf tu ade "cop mohor" lak kan..huhu.manjanya memang tak disangkalkan lg laaa [geli....haku]. tp yang menjadi issue di sini apakah tiada orang len yang nak kt awek tu??kot ye pon songsang cari la "bf" yg cute2 ensem2 seket. ni tak comeyy pon.aku ni lagi comey dr "bf" dier tu.tp ye laa.chenta itu buta. apa buleyh buat.huhu.

lagi satu bile aku sampai kt pudu aku ni memang la suke usha aweks2, bro2, indon2, juge makcik2.hahhah.dan dalam byk2 orang aku usha tu aku terusha la sorang makcik ni dok bawak anak tak pon cucu yg terencat akal la kot. pastu makcik tu pon duduk la kat 1 tempat ni.aku pon dok usha laa.tetibe elok je makcik ni bawak kuar rokok dunhill, pastu isap tanpa rasa malu, segan atau bangga.rilek je makcik tu dok merokok..culture shock aku sat.tak penah lg dalam idup aku nengok makcik isap rokok dunhill. rokok daun ada laaa.sempoi sungguh makcik tu.dengan pakai baju kurung and tudung lg tu...die dok merokok.dalam hati aku maybe makcik ni dari dulu da terbese isap rokok kot...

last aku nak cite, tiap kali aku nak naik teksi kat jj mesti pakcik2 teksi dok speaking dengan aku.haha.sabo je laa.td pon pakcik teksi dok speaking gak..deme igt aku ni foreigner.orang pakistan katanye...haha!tp ye ar.mengikut salasilah kuarge, tok moyang aku orang turki. maka dengan itu, muke aku pon ala2 orang belah2 sane laa..huhu.

ok laaa.aku nak mandi dan berehat.....selamattttt.lagu kali ini...

Listen To Your Heart - DHT
"Listen To Your Heart"

I know there's something in the wake of your smile.
I get a notion from the look in your eyes, yea.
You've built a love but that love falls apart.
Your little piece of heaven turns too dark.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

Sometimes you wonder if this fight is worthwhile.
The precious moments are all lost in the tide, yea.
They're swept away and nothing is what is seems,
the feeling of belonging to your dreams.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

And there are voices
that want to be heard.
So much to mention
but you can't find the words.
The scent of magic,
the beauty that's been
when love was wilder than the wind.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

Listen to your heart, mm-mmmmmm

I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

2 comments:

Danielle_Corleone said...

panjang cerita kamu,hehehe.

aku ♥ musik said...

3 minggu punya cerita..