Thursday, October 8, 2009

no.more.malacca.

yeaayyy~~~aku gembiraaaa...buat perhatian semua, kelibat aku tidak akan kelihatan di bandar heritage melaka mulai esok sehinggalaaaaahhh bulan 1 2010 dan kelibat aku akan kelihatan di royal town kuale kangsar sekitar bas station dan pasaraya sakan yek. juga mungkin di gym di sebelah malam dan di sekitar lembah di dini hari. kalo ade sesape ternampak kelibat aku di malaka, tu maknanya tak laaaamaaa la tu.hahaha

aku sangaaat teramatlaaah gembira tidak terkataaaa.inilaaah masa yang ditunggu2.....enuff of exams and ASS-ignmentss! though there's something that more challenging awaits for me in kuale, i'm fine with it! i just need to stay away from malacca for a while. as long as i'm wif my mom, everything will be perfect!

ouh. afta in a battle for four fucking day, i seriously suffer hardship to breath! yea.yea. to breath. saketnye nauzubilliaaaahhh.rasa macam kene hempap dengan besi ka, konkrit ka...and my heart beat so fast oke!macam baru lepas lari pecut setelah dikejar anjing gilaaa.rasanyaaa balik ni nak gi klinik laaa.nak tanye dokter nape laaa dada aku sakit sangat niiiii. mesti jawapan dokter tu

"ouh kamu ni stress.tak cukop rehat ni..banyakkan berehat yek. jangan skip meal jugak. breakfast penting. ni mungkin sebab angin kot. takpe2. saya bagi ubat angin yek.lagi ada apa2 sakit lagi. kalau takde okay.bleyh kuar." di kaunter." erm ni ubat untuk sakit kepala [pain killer], ni ubat angin dan yang ni muscle relaxant.sume sekali 30 hengget.bayar sekarang sebab kamu takde insuran" itulaaa ayat stendet biler pegi klinikkk.buang duit je. setakat bg nasehat camtu cekgu tadika pon boleyh. cuba la bagi explaination yang meyakinkan sekeytt. cakap la...

"ouh kamu ni tak cukup oksigen ni. tu yang sakeyt dada tu..jantung tu degup laju sebab nak pam oksigen yg ada secepat mungkin. kalau kamu sakit dada macam tu kamu ambil plastik dan bernafas dalam plastik tu. itu la cara paling mudah untuk kurangkan saket dada. tak cukup oksigen ni bahaya. kalo oksigen tak sampai otak buleyh mati!"

kalau dokter cakap macam ni at least terasa gak la yang aku ni memang sakeyt. sampai tahap bleyh mati. ni setakat kate stress la angin laa...takyah la jumpe dokter.mak aku pon tau sume tu.

okaylaa cukup la mengumpat dokter.hahaha.

ni nak story skeyt...

dikala exam, buat sekelian kalinyaaaa..aku menangihhh!menangihhh sampai keluar hinguih... sebab aku stress!! da la kepala sakeyt.dada sakeyt.pastu kena paksa diri setadi...sampai at one point, ilang segala kebaiii...lalu mengalirlaaah ayaq mata membasahi pipi, juga baju, juga bantal dan notes....

tak pernah aku se-stress ni!haih~~~ni baru third year.kalo fourth year ntah macam mane laaa...tapi satu je aku mintaaakk.jangaaan la buat keja gila letak exam 4 hari berturut. ni dah kire torture da ni.ghasa macam nak pi lari kedutaan turki daa~

lagi satu~~~~~~mesti aku rindu kat GP..haha.da la nak nampak dia pon susah...ni da jauh....laaaagi la tak nampakkkkk..hehe.

neway, fyi aku akan prektikel 3 bulan.hehehe. walopon neves, tp excited balik kuale mengatasi segalanyaaaa~ tatapi...sedeyh tu ada laaa jugaak.. mesti nanti aku rindu dengan kengkawaannn. huhu.tahun depan la baru jumpe balik mereka2. kepada kawan2 seangkatan...selalu2 ber-fb-ing dan selalu2 la online yek... sob..sob..

ok laaa...aku nak gi packing barang....ntah cukup bag ke tak ni...banyak tu nak kena bawak balik....ni kalo tak cukup ni terpaksa la aku bungkuih gune selimut ala2 faisal rosli. hehe. okayyy sume....see you guys next time. next post maybe tentang experience berkerja aku..hehe. kome layan le lagu ni....


Pergi Untuk Kembali by Ello

Syu Du Du 2x
Walaupun langit pada malam itu
Bermandikan cahaya bintang
Bulanpun bersinar betapa indahnya
Namun menambah kepedihan...oooh...

Ku akan pergi meninggalkan dirimu
Menyusuri liku hidupku
Janganlah kau bimbang
dan janganlah kau ragu
Berikanlah senyuman padaku...

Selamat tinggal kasih
sampai kita jumpa lagi
Aku pergi...Takkan lama..
Hanya sekejap saja ku akan kembali lagi
Asalkan engkau tetap menanti

Ku akan pergi meninggalkan dirimu
Menyusuri liku hidupku
Janganlah kau bimbang
dan janganlah kau ragu
Berikanlah senyuman padaku...

Selamat tinggal kasih
sampai kita jumpa lagi
Aku pergi...Takkan lama..
Hanya sekejap saja ku akan kembali lagi
Asalkan engkau tetap menanti

Syu Du Du 2x
Aku pergi...
Takkan lama..
Syu Du Du 2x
No, No no Ou.. Oh no
Menanti
Asalkan Engkau tetap menanti
Asalkan Engkau tetap menanti.......
Menanti.....................




2 comments:

Faisal "Sal" Rosli said...

betui shap...exam berturut2 tkleh bla..aku redha jela ngan result aku..harap2 ok..anyhu, gambateh!!! =)

aku ♥ musik said...

semoga kita lulus dgn warna warni hendaknyaa. :)